Àfrica, dia 2. Llibertat

5 jul.

21 de juny

Si ahir vam tenir un dia ocupat, no tinc paraules per descriure el dia davui. Hem comencat el matí tocant la vuvuzela a la Delegació de la UE (tot i que no explicaré més detalls). I hem acabat el dia menjant en un restaurant indú de Dar es Salaam.

Dos punts a destacar del dia davui:

1. La gran rebuda que hem tingut a l’Escola de Periodisme de Dar es Salaam. Parlar amb els estudiants africans ha estat una gran experiència per compartir impressions i crec que hem vist alguna cosa de nosaltres reflectida en ells. Estan orgullosos de ser estudiants de periodisme i convertir-se en periodistes professionals en un futur. Realment creuen que el periodisme serveix per canviar coses de la societat. Malauradament, potser aquest punt de vista ha desaparegut de les escoles de periodisme dels nostres països.

La redacció de The Hill Observer, a la Universitat de Dar es Salaam

2. La trobada amb alguns membres de TAMWA (Tanzania Media Women`s Association). Crec que el seu treball és simplement genial. Han estat treballant des de fa 20 anys, lluitant pels drets de les dones als mitjans de comunicació. A més, però, tambe fan un autèntic treball social. Han aconseguit fer molt soroll a Tanzània lluitant per la igualtat de gènere en molts àmbits (educació, salut…). “Som la veu dels sense veu” han dit. Crec que per a nosaltres ha estat una gran experiència veure com elles lluiten per una cosa tan simple per nosaltres, que hem crescut a Europa, com és la llibertat. La setmana vinent visitarem alguns dels seus projectes a Makunduchi, al sud de Zanzibar.

Young Reporters Against Poverty (YRAP)

http://platform.youngreporters.net/post/llibertat_libertad

http://platform.youngreporters.net/post/freedom

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: