Àfrica. Primeres impressions

5 jul.

Joyce Mhaville, Directora General d'IPP20 de juny

Primer dia a Tanzania i tot ha estat molt intens. La visita a la Delegació de la UE ha estat com tornar a Europa per uns moments, pero en el moment que hem deixat la oficina ens hem topat amb l’Àfrica.

La gran sorpresa del dia ha estat adonar-nos que els periodistes africans i els europeus no som tan diferents com imaginàvem, i que les nostres rutines són gairebe les mateixes. La visita a diversos mitjans de comunicació amb seu a Dar es Salaam ens ha ocupat gairebe tot el dia i magradaria destacar dos punts importants:

1. Inesperadament, un dels grups de comunicació mes grans del país te com a Directora General una dona. Joyce Mhaville ha estat la primera dona africana que he conegut i un model a seguir per a moltes noies tanzaneses. Crec que es conscient del seu important paper com a periodista en aquest pais, on la desigualtat de gènere continua existint.

2. Escoltar un dels editors del The Guardian (de Tanzània) ha valgut la pena. El seu crític punt de vista en les relaciones d’Occident amb l’Àfrica ens han sorprès. Estic segura que això ens fara reflexionar. El tractament victimista i la perspectiva negativa de les informacions africanes a Europa segurament no és sempre el més adequat. I crec que ja érem conscient d’aquest fet però encara no ho havíem escoltat mai de la veu d’un africà.

Young Reporters Against Poverty (YRAP)

http://platform.youngreporters.net/post/primeres_impressions_primeras_impresiones

http://platform.youngreporters.net/post/first_impressions

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: