Àfrica, dia 3. Capacitats

26 jul.

22 de juny

No entenia perquè anàvem a visitar tants centres dedicats a la millora de les persones amb discapacitats a Tanzània. No ho entenia perquè tenia els ulls posats a Europa. I des d’Europa, haver de conviure amb una cadira de rodes o néixer amb sordesa, són problemes que han estat integrats en la nostra societat. Amb el temps, les persones que els pateixen han trobat facilitats per poder desenvolupar una vida normal.

Però això és l’Àfrica, i per bo i per dolent, les coses no són com a Europa. Les persones que tenen discapacitats físiques viuen sovint marginades i apartades d’una societat que en moltes ocasions encara no entén la importància de la seva inclusió. Qualsevol petit avenç en aquest àmbit és més que ben rebut per les persones que viuen amb discapacitats.

Un bon exemple és el treball que fa l’organització CEFA a Dar es Salaam, la capital de Tanzània. El seu projecte “Less is more”, finançat per la Unió Europea, permet als joves amb discapacitats fer 6 mesos d’aprenentatge en un sector concret, i després, realitzar un període de pràctiques en alguna empresa. Segons el seu director, el 40% dels joves ha aconseguit la feina després d’aquest temps. I això és un gran èxit en aquest país africà.

Young Reporters Against Poverty (YRAP)

http://platform.youngreporters.net/post/africa_day_3._capacities_i

http://platform.youngreporters.net/post/africa_dia_3._capacitats_i_africa_dia_3._capacidades_ii

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: