Àfrica, dia 3. Capacitats (II)

27 jul.

22 de juny

No seria just que no anomenés CCBRT (Comprehensive Community Based Rehabilitation in Tanzania)  en el nostre tercer dia a Dar es Salaam.

No havia llegit gaire coses sobre CCBRT, així que durant el vol cap a Tanzània vaig decidir fullejar els quatre papers que m’havia imprès a casa sobre el projecte. Casualitats de la vida, assegut al seient del meu costat, un metge americà de Boston va veure els meus papers i no va estar-se de dir-me que era un hospital molt conegut, un dels millors per al tractament de les discapacitats físiques. Mai m’han agradat els hospitals, i pensava que aquest tampoc m’agradaria. Però tenia curiositat per saber com podia ser un dels millors hospitals de Tanzània.

El dia que hi vam anar ens va rebre en Fredrick Msigallah, amb la seva inseparable cadira de rodes, i el seu amigable somriure. Treballa a CCBRT donant suport i recomanacions als projectes i campanyes que realitza el centre. Per a nosaltres un hospital és gris i trist, i així esperava que fos també la visita. Però l’optimisme que ens va contagiar en Fredrick ens va fer veure les coses d’una altra manera. L’oportunitat de tenir un centre com CCBRT és única: els rics paguen els serveis per tal que els pobres els puguin tenir gratuïts, de manera que tothom pot acudir a l’hospital en cas que ho necessiti.

Però tot i els projectes que realitza CEFA, i les facilitats a través de l’hospital CCBRT, la societat tanzana viu encara allunyada de les persones amb discapacitats. Aquesta és una campanya de CEFA, CCBRT i Radar Development, amb el suport de la Unió Europea, per tal d’incrementar l’ocupació entre aquest sector de la població. No us perdeu el vídeo. Després de compartir l’optimisme de tots els qui havíem conegut aquell dia, veient el vídeo al seu costat, va ser impossible no emocionar-se.

 

Young Reporters Against Poverty (YRAP)

http://platform.youngreporters.net/post/africa_dia_3._capacitats_ii

http://platform.youngreporters.net/post/africa_day_3._capacities_ii

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: